4 Mart 2010 Perşembe

98 Gün Kaldı - 2


98 gün kaldı...
Grupları hatırlayalım...

A: Güney Afrika, Meksika, Uruguay, Fransa
B: Arjantin, Nijerya, Güney Kore, Yunanistan
C: İngiltere, ABD, Cezayir, Slovenya
D: Almanya, Avustralya, Sırbistan, Gana
E: Hollanda, Danimarka, Japonya, Kamerun
F: İtalya, Paraguay, Yeni Zelanda, Slovakya
G: Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahili, Portekiz
H: İspanya, İsviçre, Honduras, Şili

Euro 2012 kuralarında Ermenistan Azerbaycan çıktığında UEFA salonunda gülüşmeler yaşanmış sonra Azerbaycan hooop diye başka gruba yerleştirilmişti. Gülümsemiştim ekran başında.
1998'de İran A.B.D. maçını hatırlıyorum, stres yaşanmıştı
2006'da Portekiz Angola maçı vardı, çılgın gibi Angola'yı tutmuştuk, 1-0 yenilmekten kurtulamamışlardı yoldaşlar...
Bu tarz bir eşleşme gözükmüyor şimdilik...

Benim beklentilerim var sadece politik veya intikam kokan çekişmelere sahne olması açısından... Önem sırasına göre yazacağım, en önemsizi en üstte.

Fransa-Fildişi Sahili
Futboldan anlamayan annem bile Drogba'yı tanıyor, hadi Essien biraz sonra geliyor tanınma sırasında, ama bir de Abdel Kader Keita faktörü var. Fildişi Sahili'nin grubu zor, Kuzey Kore'nin pek bir varlık göstermesini beklemiyorum ama futbol bu. Grupta önemli olan Brezilya ve Portekiz var. Sambacılar her zamanki gibi favori, Portekiz Ronaldo kontenjanından yararlanıyor ama Côte d'Ivoire (Fildişi Sahili vatandaşları isimlerinin hiç bir dile çevrilmeden böyle kullanılmasını istiyor bu arada) Drogba faktörünü kullanır gibi geliyor. Eğer gruptan çıkarlarsa Fransa ile karşılaşma olasılıkları yarı finallere kadar yok gibi (maç takvimini yanlış yorumlamıyorsam). Fransa'dan bağımsızlığını elde etmiş Côte d'Ivoire'un zayıf saydığım Fransa önünde ne yapacağını çok merak ediyorum.

İngiltere-Yeni Zelanda
A.B.D.'nin Kraliçeye karşı mücadelesini başlatan en önemli isimlerden biri John Adams... Kendisi Yeni Zelandalı bir avukat. Ayrıca A.B.D ikinci başkanı. İngilizler eminim kıl oluyorlardır bu adama. Öte yandan Yeni Zelanda bayrağında hala İngiliz esintileri var. Bakalım...

Almanya ya da Avusturya-Cezayir
Politik bir kökeni yok. Bu iki takım (Almanca konuşanlar) Cezayir'i sırtından bıçaklamışlardı.
Anlatayım.
Tarih 25 Haziran 1982 yer İspanya, Cezayir, Almanya, Avusturya ve Şili aynı grupta.
Cezayir'e şans verilmiyor tabi. Ama İspanyolca bilmeyen Cezayirliler kendilerine şans verilmediğini anlamadıkları için gidip Almanlara bir tane çakıyorlar ve birden iddialı oluyorlar. Ardından Avusturya'ya yeniliyorlar ama Şili'ye 3 atıp 2 yiyorlar... Cezayir-Şili maçının ertesi gün Almanya-Avusturya maçı var. Almanya 2 ya da daha farklı kazanırsa Avusturya eleniyor, Almanya kaybederse zaten Aufvidersehen diyorlar kupaya ve Mallorca'da tatile gidiyorlar. Almanların ve Avusturyalıların el ele gruptan çıkmalarının tek yolu Almanların 1-0 kazanması. Bilin bakalım ne oluyor? 10. dakikada öne geçen Almanlar ve Avusturyalılar o dakikadan sonra ortada sıçan, dokuz aylık, yakan top gibi oyunlar oynamışlardır. Hatta FIFA o maçtan sonra bu tarz önem arz eden maçların aynı saatte oynanmasına karar vermiştir. İsteğim ve arzum Cezayir Almanya maçı olsun, Ballack maç sonunda ataları adına özür dileyip Rafik Saifi'nin formasını istesin. Bunu diliyorum ben.

Meksika-Arjantin
Politik alt yapı: none
Gayet kişisel bir istek, arzu. Bilmeyenler için brief... Ben Türkiye Milli Takımı katılsa dahi eğer varsa her turnuvada Meksika'yı tutarım. Bunun iki nedeni vardır: Birincisi, hatırladığım ilk dünya kupası 86 Mexico. Çok güzeldi. İkinci sebep benim Meksika'ya olan politik bağlantım. Seviyorum bu ülkeyi.
Bu iki Latin Amerika ülkesi 2006 dünya kupasında karşılaştılar. Barcelona'da oynayan Marquez daha 5. dakikada bizim yeşilleri öne geçirmişti, sonra biraz da hakemin yardımıyla Borgetti kendi ağlarına golü atıp Arjantin'e beraberlik hediye etti. uzatmalarda Meksika Arjantin'i eziyordu fakat o zamanlar Atletico Madrid'de şimdilerde ise yanılmıyorsam Liverpool'da oynayan Maxi Rodrigez sahneye çıktı. Ceza sahasının sağ çaprazından inanılmaz bir gol attı. Gol tuttuğum takıma atıldığı için daha fazla güzel demeyeceğim ama güzeldi. Şimdi intikam vakti.

Kuzey Kore-Güney Kore
Bir şey söylemeye gerek var mı? Güney Kore grubundan çıkabilir ama, Kuzey Kore'nin Brezilya, Portekiz ve Côte d'Ivoire'in olduğu gruptan çıkması zor değil imkansız. Belki nükleer başlıklı füzelerle mümkün olabilir ama bunu destekliyor muyuz? Hayır.

Fransa-Cezayir
İşte asıl beklediğim maç bu.
Cezayir A.B.D.'nin sırtına basıp çıkabilir C Grubundan. Fransa'nın işi daha zor. Güney Afrika ev sahibi kontenjanından yararlanacak, Meksika zaten benim takımım çıkar gruptan. Domenech'li Fransa çıkamaz belki ama eğer çıkarlarsa (ki Meksika'ya dokunmasınlar da kimi elerlerse elesinler) ikinci tur değil ama çeyrek finalde maç yapmaları olası. Cezayir yılların intikamını sahaya dökecektir. Ama asıl merak edeceğim nokta şu olur. Maçı büyük ihtimalle stadyumda izleyecek olan Zizu hangi takımı tutar?

Şimdi tahminlerimi de söyleyeyim.

Bu kupa Cebelitarık'ı geçip Avrupa'ya gider... finalin adını bile koyayım... İngiltere-İspanya. Rooney turnuvanın oyuncusu olur. Kupayı da büyük ihtimalle İngilizler alır. İki önceki yazımda İspanya'nın primini söylemiştik. 550.000€ bu sefer giremez bence İspanyolların cebine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder