8 Şubat 2010 Pazartesi

Cep Delik, Türkiye'ye Geldiler

Haber Anadolu Ajansından...

Hollanda'nın BNN televizyonunda yapılan bir yarışmaya katılan bir grup öğrenci, kurallar gereği ceplerinde beş kuruş para olmadan Türkiye'ye geldiler.

Yarışmanın kuralı şöyle diyormuş: beş gün içerisinde dünyanın en uzak mesafesine yanlarına hiç para almadan gitmen gerekiyor, gittiğin ülkede yaptığın çekimleri de televizyon programına ulaştırman gerekiyor.
Hollandalı bu grubumuz 9 kişiden oluşuyor.
Haber ülkemizin misafirperver yanına vurgu yapmış, fırıncı ekmek, mobilyacı da battaniye vermiş bu gençlere Silifke'de

Yurdumuzda 80 Darbesi sonrası gelişen gençliği yozlaştığını, kitap, gazete okumaz olduğundan dem vurup dururuz. Avrupa'da da durum değişik değil demek ki;
Yavrum, Hollandalı arkadaşlarım! "Serbest" diye bir şeyin içine düşmenize ne gerek var. Adabınızla içsenize, gazete okusanıza... Pippa Bacca'yı tanımıyor musunuz? (Gebzelileri tenzih ederim) Alanya'daki garsonları bilmiyor musunuz (Alanyalıları tenzih ederim)? Sivas'ın jeopolitik önemini size ilkokuldaki tarih derslerinde okutmadılar mı?

Şaka bir yana dünyanın her yeri tehlikelerle doludur ama ben bizim ülkenin biraz daha tehlikeli olduğuna inanıyorum. Dün akşam bizim burada biri birini kesti desem çok şaşırır mısınız? Şaşırmamalısınız. Ve kesti. Fenerbahçe Diyarbakır ile berabere kalınca hakeme sinirlenen birisi hakem sandığı birini kesti. Biz burada sinir krizi geçirdik mi "Aman tanrım yalnızca bir blok ötemizde biri birini kesiyor maykıl!" diye? Hayır. Burası böyle.

Hollandalı gençleri uyarıyorum blog aracılığı ile.
Arkadaşlar yapmayın. Ananızdan babanızdan para isteyin, yarışma peşinde koşmayın binin uçağınıza gidin. Otostop yapacaksanız da Gebze'den geçmeyin (Gebzelileri tenzih ederim)

Küba'da ilk günümüzdü, Casa Particular denen evlerde kalıyoruz. Bildiğiniz oranın yerlisi insanların evi. Dışarı çıkacağız ilk defa, boynunda fotoğraf makinesi vardı Mıstık'ın. Ev sahibi kadın "Aman dikkat edin fotoğraf makinelerine" dedi. "Vay burada böyle şeyler oluyor mu?" dedik, "Yok hiç olmadı ama olabilir diye uyardım" dedi kadın. Biz orada öyle şeylerin olmamasına şaşırmışken, kadın "Ohoooo hanım abla biz İstanbul'dan geliyoruz." lafı eşliğindeki rahatlığımıza şaşırıyordu.

Bu arada ufak not: Dünyanın en uzak mesafesini Hollanda'dan Türkiye olarak belirleyen siz sayın Hollandalı öğrencilerin coğrafya bilgisini, televizyon yapımcılarının da bilgisizliğini tebrik ediyorum... Ha haberi hazırlayan AA yetkilisi bir yanlışlık yaptıysa Hollandalı gençlerin ceplerinin boş olmadığını, onların da gazetecimize ikramda bulunduğunu anlıyoruz.

"Hacı en uzak yazıyorum ben bu habere"
"Yaz hacı yaz... Yiyecek bir şey var mı yaaa?"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder